Miksi olen ehdolla? | Lari Lohikoski 831 Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon

Miksi olen ehdolla?

Olen vuosikausia ollut mukana erilaisissa yhteiskunnan kehittämistä pohtineissa verkostoissa ja pyrkinyt usein töissänikin edistämään myönteistä muutosta yhteiskunnassa. Haluan edistää oikeudenmukaisuutta, kestävää yhteiskuntaa, sujuvaa arkea ja sitä että Helsinki säilyy maailman parhaana paikkana asua. Demokratiassa pysyvä muutos kuitenkin toteutuu lopulta vain poliittisen järjestelmän kautta, ja siksi politiikkaan osallistuminen on tärkeää.

Politiikkaan minua ajaa myös ymmärrys siitä, että yhteiskunnallisesti elämme monella tavalla käännöspisteessä.

Seuraavien vuosien aikana meidän on huolehdittava siitä, että vaihdamme energiajärjestelmämme hiilettömäksi, mutta samalla myös torjuttava luontokadon eteneminen, turvattava hyvinvointiyhteiskuntamme jatkuminen vaikka väestö vanhenee, estettävä yhteiskuntaa ja luottamusta rapauttava eriarvoisuuden kasvu, ja ennen kaikkea rakennettava tulevaisuutta, jolta lapsemme voivat odottaa jotain parempaa, eikä aina vain heikkenevää.

Politiikassa tarvitaan nyt rohkeutta luopua menneen vuosisadan ajattelumalleista, ja suuntautua tulevaisuuteen tämän päivän haasteiden vaatimalla tavalla. Tarvitaan paitsi realismia, myös utopioita, kykyä ajatella toisin.

Suuri osa muutoksista kohti tulevaisuutta tehdään kaupungeissa, ja myös Helsingin muutos tulevina vuosina on mittavaa. Haluan Helsingin olevan rohkea edelläkävijä, josta halutaan jatkossakin ottaa muualla mallia siinä, miten kaupunkielämästä tehdää samaan aikaan helppoa, kestävää ja hyvinvoivaa.

Yhteiskunnallista keskustelua käyn mielelläni varsinkin Twitterissä, tervetuloa mukaan!