Kuka Lari? | Lari Lohikoski 831 Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon

Kuka Lari?

Olen kolmen peruskoululaisen lapsen isä ja walesinspringerspanielin isäntä Laajasalosta.

Työurani olen tehnyt erilaisissa johtotehtävissä ja yrittäjänä digitalisaation, viestinnän ja innovaatioiden parissa. Ensimmäinen perustamani firma oli jo viime vuosituhannen lopussa perustamani Huuto.net, ja sittemmin olen olen ollut johtamassa kaupunkien innovaatioita ja kasvuyrityksiä tukevia ohjelmia, pyörittämässä omaa yritystoimintaa ja viime vuodet johtamassa ja kehittämässä yhden Suomen suurimman ja perinteisimmän organisaation, ev. lut. kirkon verkkoviestintää. Samalla olen myös tehnyt Euroopan komissiolle sivutöitä kasvuyritysten kehitysprojektien rahoitukseen liittyen, ja ollut mukana monenlaisissa yhteiskunnallisissa verkostoissa. Maailmaa on tullut katsottua töidenkin puolesta aika monesta eri näkökulmasta.

Vaikka olen tehnyt työtäni aina tavalla tai toisella teknologian parissa, olen silti mieleltäni yhtä lailla humanisti kuin teknologisti. Ensimmäiseltä akateemiselta koulutukseltani olen erityisesti uskonnonfilosofiaan erikoistunut teologian maisteri (uskonnon, filosofian ja elämänkatsomustiedon aineenopettaja, Helsingin yliopisto). Minulla on myös kaupallinen Master of Business Administration MBA -johtamistutkinto brittiläisestä Bradfordin yliopistosta.

Maantieteellisesti en voi sanoa elämässäni päässeeni pitkälle: asun jälleen lapsuuteni kotikulmilla Laajasalossa, ja kotini on aina ollut Itä-Helsingissä.

Harrastan paitsi lasteni harrastuksia, myös esimerkiksi juoksua, veneilyä, melomista, hiihtämistä, retkiluistelua, luonnossa liikkumista, musiikkia, elokuvaa, automatkailua, lukemista ja mieskuorolaulua jo kauan sitten Laajasalon lukiossa perustamassamme mieskuoro Könsikkäissä. Viime syksynä ostin kajakin, ja nyt keväällä olenkin hurahtanut sen kanssa Helsingin lähivesiin ja rantoihin.